Je kent het scenario: je zoon komt thuis na een avond stappen. Heeft honger en zet de frituurpan aan om nog een frietje te bakken. En valt vervolgens op de bank in slaap. Een elektrische frituurpan heeft een thermostaat en dan kan er niet zoveel fout gaan. Maar met een frituurpan (of wok) die op een elektrische (inductie, keramische) plaat wordt gezet is dat niet het geval en bestaat kans op oververhitting van frituurvet of -olie. En dan slaat letterlijk de vlam in de pan.

Het blussen van zo’n brand met water is levensgevaarlijk. Het water ‘ontploft’ (wordt stoom) en een vuurzee is het resultaat. Als hij aanstaat doet de afzuigkap de rest. De brand afdekken met een deksel of een branddeken (maar wie heeft zo’n ding in huis?) is de beste manier.

Maar, er is een nog betere oplossing: De Innohome Stove Guard SGK 510. Een eenvoudige en elegantie vinding van een fins bedrijf dat zich specialiseert in innovatieve oplossingen op het gebied van brandbeveiliging. Het is een sensor die boven de kookplaat wordt aangebracht. Als oververhitting wordt geconstateerd stuurt deze sensor een signaal naar een schakelkastje en wordt de stroom onmiddellijk onderbroken. Gevaar geweken. Eenvoudig en doeltreffend. Een goedkope verzekering tegen keukenbranden die in geen enkele keuken mag ontbreken. Ook voor ouderen een ideale en veilige oplossing.